Ražošanas poligrāfijas nozares prognozes 2021. gadam – Konica Minolta apkopumums

| 4 janvāris 2021

Ražošanas poligrāfijas nozares prognozes 2021. gadam – Konica Minolta apkopumums

Joprojām ir grūti noticēt, ka pirms nepilniem 12 mēnešiem vien nedaudz cilvēku Eiropā bija dzirdējuši par koronavīrusu, nemaz nerunājot par to, kādus traucējumus ikdienas dzīvē un darbā tas varētu radīt. Neatkarīgi no tā, kas notiks ekonomikā kopumā, poligrāfijas nozare – it īpaši digitālā – turpinās attīstīties un ieņemt nozīmīgu vietu mūsu ikdienas dzīvē.



Jebkura krīze paātrina tendenču attīstību. Tas attiecas uz automatizāciju, tiešsaistes drukas pirkumiem un interneta veikaliem, kā arī, protams, neapturamo analogo tehnoloģiju pāreju uz digitālajiem risinājumiem. Paātrināta automatizācija arī novedīs pie visaptveroša ražošanas procesa, kā arī pieprasījuma pēc ražošanas iekārtām, kurām nepieciešams mazāks skaits operatoru (turklāt mazāk kvalificēti).
 
 
Digitālās tehnoloģijas uzņem apgriezienus

 
Nav šaubu, ka digitālās tehnoloģijas turpinās iekarot vietu starp tradicionālajām litogrāfijas metodēm. Komerciālie drukātāji ir spiesti paplašināt savu digitālās drukas pakalpojumu piedāvājumu, jo tradicionālie ofseta/flekso drukas apjomi laika gaitā samazinās.
 
Blogā “Vai COVID var paātrināt ofseta drukāšanas beigas?” Germāns Zakristāns (German Sacristan) norāda uz dažiem pozitīviem aspektiem komerciālajā poligrāfijas nozarē, tostarp daudzpusīga iepakojuma pielietojuma pieaugumu. Saziņā ar esošajiem un potenciālajiem klientiem jābūt mērķtiecīgākiem un efektīvākiem.
“Pastāv ļoti liela varbūtība, ka šajā krīzē noteiktās jomās vieglāk būs strādāt tieši digitālajās vidēs,” viņš apgalvo. “Drukāšanas budžets joprojām ir pieejams, un digitālā druka nodrošina pilnīgāku un efektīvāku saziņu mazāku (mērķtiecīgāku) tirāžu un mainīgu datu drukāšanas dēļ.”
 
Kopumā globālais drukas tirgus apjoma ziņā sarūk – bet tikai nedaudz. Saskaņā ar Smitersa (Smithers) pētījumu “Digitālās un ofseta drukas nākotne līdz 2024. gadam” drukas darbu apjoms (mērīts miljardos A4 lapu) 2014. gadā bija 49 973 un tiek prognozēts, ka līdz 2024. gadam tas būs 49 654. Digitālā druka ir visstraujāk augošais drukas segments. Apjoma ziņā digitālā druka joprojām veido tikai aptuveni 5% no tirgus, bet tagad šis segments veido 20% no kopējās pasaules tirgus vērtības.
 

Tirgus atgūsies

IDC “Domāšana ārpus rāmjiem un par rāmjiem: rūpnieciskā un ražošanas poligrāfija pēc COVID-19” norāda, kā vīruss rūpnieciskajā un ražošanas poligrāfijas nozarē ir radījis iespējas – etiķetes un iepakojumu, dekoratīvos elementus, izkārtnes un tekstilizstrādājumus dažādās jomās. Lai gan saskaņā ar atsevišķām tirgus prognozēm toneru un tintes printeru pasūtījumi dramatiski samazinājās pirmās ārkārtas situācijas laikā visā Eiropā, tiek sagaidīts, ka nākamajā gadā tirgus atgūsies. Tomēr tiek prognozēts, ka kopējais gada pieauguma temps (CAGR) samazināsies par 5,2%.
 
Uzņēmums Konica Minolta pamatoti lepojas, ka mēs joprojām esam līderi Rietumeiropā attiecībā uz grieztu lokšņu drukātāju/MFP pasūtījumiem ar 26,1% tirgus daļu. Mūsu inovatīvā AccurioPress C14000 iekārta drukā 140 A4 lapas minūtē, jo iekārta ir par 40% ātrāka nekā jebkura Konica Minolta tonera ierīce. “Digitālās drukas iekārtas ir paredzētas klientiem, kuri vēlas paplašināt un sakārtot savu biznesu, izmantojot modernu automatizāciju, mazāk cilvēku saskarsmes punktu un lielāku produktivitāti ar materiālu efektu, kā rezultātā palielinās augstas kvalitātes produkcija ar mazāku daudzumu atkritumu,” teikts ziņojumā. Citas Konica Minolta toneru segmenta attīstības tendences ir AccurioPrint C750i iekārtas izlaišana, kas nodrošina pilnīgu integrāciju ar mākoņpakalpojumiem mākslas grafikas nozarē, kā arī AccurioPress C4080 Series atklāšana. Abas iekārtas ir arī svarīgi pīlāri mūsu paplašinātajā ražošanas drukas iekārtu portfelī.
 

Ražošanas tintes strūklas printeru reālais pieaugums digitālajai drukai

2021. gadā tirgū paredzami vairāki svarīgi Konica Minolta paziņojumi, kas nostiprinās uzņēmuma tirgus līdera pozīcijas griezto lokšņu ražošanā. Tomēr nav šaubu, ka digitālās drukas īstā izaugsme meklējama tintes strūklas attīstībā. Bez šaubām, ražošanas tintes strūklas printeris arī turpmāk tiks atzīts par ilgtspējīgu un izdevīgu risinājumu daudziem augstākās klases drukas darbiem.
 
Pamatojoties uz ievērojamo tirgus potenciālu, Konica Minolta laida apgrozībā AccurioJet digitālo krāsu UV tintes strūklas lokšņu padeves iekārtu ar B2+ formāta apdrukas iespēju. Kopš oficiālās komerciālās laišanas apgrozībā pasākumā drupa 2016. gadā šis aprīkojums kļuvis par pašsaprotamu tiltu starp ofseta un digitālo druku. 2020. gada vasarā atklātā Konica Minolta AccurioJet KM-1e versija turpina iesākto un veicina pāreju no ofseta uz tintes strūklas drukāšanu. 
 
AccurioJet KM-1e ierīces ļauj drukāt uz caurspīdīgiem, metāliskiem teksturētiem un krāsainiem apdrukājamajiem materiāliem un plāniem papīriem. AccurioJet KM-1e darboja ar Konica Minolta patentēto Dot Freeze Technology™, kas nodrošina vēl labāku krāsu stabilitāti un noturību. Rezultātā no iekārtas tiek iegūtas sausas un nevainojamas izdrukas, kas pēc nepieciešamības uzreiz var tikt nodotas pēcapstrādei.
 

Digitālās pēcapstrādes iespējas – būtisks izaugsmes virzītājspēks

Digitālās pēcastrādes iespējas kā UV lakošana un kartā folijspiede arī turpmāk būs galvenais izaugsmes virzītājspēks poligrāfijas ražošanas tirgū un vienlaikus izdevīgs veids, kā drukas pakalpojumu sniedzēji, komerciālie un uzņēmumu iekšējā ražošana, atšķirsies no konkurentiem. UV lakas pārklājumu noteiktās vietās var izmantot, lai uzlabotu četrkrāsu digitālās un ofseta izdrukas ar īpašu 3D polimēra pārklājumu. Lai klienti gūtu maksimālu labumu, izmantojot viena avota partnerības pieeju, mēs esam stiprinājuši mūsu partnerību ar MGI Digital Technology (MGI), lai paplašinātu abu uzņēmumu iespējas.
 
Tā kā esam globāls tehnoloģiju nodrošinātājs ar vietēju pakalpojumu struktūru, mēs joprojām redzam ievērojamas iespējas digitālajai drukāšanai ar mūsu tonera un tintes strūklu tehnoloģiju komerciālos un rūpnieciskos drukas tirgos arī nākamajos gados.
 

Cerības atgriezties “jaunajā normalitātē”

Pašreizējā Covid-19 situācija ir radījusi vēl nebijušus izaicinājumus, taču ir cerība atgriezties pie “jaunās normalitātes”, jo vakcīnas vairs nav aiz kalniem. Mūsu galvenā prioritāte vienmēr ir pārliecināties, ka kolēģi, klienti un viņu ģimenes ir drošībā un rūpējas par veselību. Tā kā  visā pasaulē turpinās koronavīrusa pandēmija, mēs esam pieņēmuši lēmumu tuvākajā nākotnē atteikties no dalības izstādēs. Kā vienmēr, mēs turpināsim nodrošināt, ka mūsu piegādes un pakalpojumi klientiem paliks nemainīgi un droši arī 2021. gadā un vēlāk.
 

Arvien lielāka aktivitāte tiešsaistē

Mēs arī turpmāk palīdzēsim saviem klientiem izstrādāt idejas, izmantojot partnerības pieeju (neatkarīgi no “saziņas kanāla”, saskarsmes klātienē vai virtuālā ceļā). Lai gan mēs atzīstam klātienes tikšanās priekšrocības, pašreizējā situācijā turpināsim kļūt arvien aktīvāki tiešsaistē, un tas, iespējams, ietvers vairāk virtuālo izstāžu, kurās ir daudz iespēju interaktīvai daudzveidīgo produktu izpētei drukāšanā.
 
Neatkarīgi no nākotnes izaicinājumiem, mēs esam apņēmušies nodrošināt pēc iespējas labākus pakalpojumus visiem mūsu klientiem. Lai kādi būtu apstākļi, mēs nekad nepadosimies, vislielāko vērtību piešķirot tieši veselībai un drošībai.
 
Mēs vienmēr sniegsim praktisku atbalstu saviem klientiem, jo visu diennakti palīdzam izstrādāt idejas visā pasaulē, izmantojot mūsu īpašo partnerības pieeju darbā ar klientiem.
 
Vairāk par mūsu profesionālo druku varat atrast šeit Konica Minolta mājaslapā.



1-Keypoint Intelligence vietnes blogs
2-Smithers Pira, Kopsavilkums – Digitālās un ofseta drukas nākotne līdz 2024. gadam
3-IDC Domāšana ārpus rāmjiem un par rāmjiem: rūpnieciskā un ražošanas poligrāfija pēc COVID-19,  Dokuments #EUR146199620, 2020. gada jūlijs
4-IDC Rietumeiropas griezto lokšņu drukas/MFP tirgus daļa, 2019: Izaugsmes iespējas tintes strūklas ražošanas ierīcēs, Dokuments #EUR146876020, 2020. gada oktobris
5-C14000 produkta informācija, Konica Minolta mājaslapa.
6-Mājaslapas stāsts - Konica Minolta oficiāli laida KM-1 apgrozībā pasākumā drupa 2016
7-Konica Minolta mājaslapa - Pārdomājot veidu, kā rīkot prezentācijas
8-Profesionālās poligrāfijas fons – Konica Minolta Europe mājaslapa