KONICA MINOLTA SAŅEM AUGSTĀKO CDP NOVĒRTĒJUMU UN IR IEKĻAUTA 2021. GADA KLIMATA A SARAKSTĀ.

| 18 janvāris 2022

Konica Minolta atzīta par pasaules līderi cīņā pret klimata pārmaiņām

Konica Minolta, Inc. ("Konica Minolta") jau sesto reizi ir atzīta par CDP A saraksta klimata līderi. CDP ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir ilgtspējīgas ekonomikas veidošana.


2022. gada 19. janvāris "CDP Worldwide-Japan" rīkoja tiešsaistes pasākumu, lai apsveiktu CDP 2021. gada A saraksta uzņēmumus. Pasākuma laikā kā viens no saraksta pārstāvjiem uzstājās arī Konica Minolta prezidents un izpilddirektors Shoei Yamana.

 

Klimata A saraksts

Klimata A sarakstā iekļauti uzņēmumi, kas ir atzīti par pasaules līderiem, ņemot vērā to izvirzītos mērķus un veiktos pasākumus, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām un atklātu ar tām saistīto informāciju. No aptuveni 12 000 uzņēmumu visā pasaulē, kas piedalījās CDP pētījumā, 204 uzņēmumi (tostarp 56 Japānas uzņēmumi) tika iekļauti 2021. gada Klimata A sarakstā par to centieniem samazināt CO2 emisijas, mazināt klimata pārmaiņas un veicināt zemu oglekļa emisiju ekonomiku.

 

Konica Minolta pieeja klimata pārmaiņām

 

Konica Minolta mērķis ir veicināt ilgtspējīgas attīstības mērķu (IAM) sasniegšanu, vienlaikus sekmējot uzņēmējdarbības kopienas un cilvēku sabiedrības attīstību. Kā daļu no 17 ilgtspējīgas attīstības mērķiem Apvienoto Nāciju Organizācija ir izstrādājusi globālu stratēģiju, lai risinātu pašreizējās globālās problēmas. Konica Minolta Business Solutions Europe jau ir veikusi virkni pasākumu, īpaši pievēršoties ilgtspējīgas attīstības mērķim "Klimata politika", īpaši pievēršoties atbildīgai energoresursu izmantošanai:

 

Kopš 2018. gada Eiropas galvenā mītne ir oglekļa ziņā neitrāla.

Uzņēmuma galvenā mītne Eiropā, kā arī meitasuzņēmumi Beļģijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā, Apvienotajā Karalistē, Austrijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Spānijā un Francijā izmanto elektroenerģiju no atjaunojamiem avotiem.

Pievienojoties RE100 globāli, uzņēmums ir apņēmies līdz 2050. gadam izmantot 100 % atjaunojamo enerģiju. Kopš oglekļa neitralitātes veicināšanas programmas uzsākšanas 2015. gadā uzņēmums un tā klienti kopā ir kompensējuši vairāk nekā 40 000 tonnu nenovēršamo CO2 emisiju.

2019. gadā Konica Minolta sadarbībā ar Treedom ieviesa bizhub ECO - pakalpojumu, kas ietver iepriekš noteiktu krāsu daudzfunkcionālo ierīču (MFP) ekoloģisko konfigurāciju un koku atbalstu.

2020. gadā Konica Minolta sāka izmantot AIRe Link, attālās vizuālās palīdzības rīku, kas ļāva ietaupīt vairāk nekā 853 000 kilometru klientu braucienu, 3 000 klientu braucienu uz vietas un ļāva izvairīties no aptuveni 104 tonnu CO2 emisijas.

Lai aizstātu pārvadājumus no autotransporta uz dzelzceļu vai ūdeni, Konica Minolta izmanto baržas pa Reinas upi Eiropā kā transporta līdzekli no Roterdamas ostas Nīderlandē uz bāzes noliktavu Emmerihā, Vācijā.

 

Par CDP

CDP ir globāla bezpeļņas organizācija, kas pārvalda globālu vides informācijas atklāšanas sistēmu uzņēmumiem, pilsētām, valstīm un reģioniem. CDP, kas dibināts 2000. gadā un sadarbojas ar vairāk nekā 590 investoriem, kuru aktīvi pārsniedz 110 triljonus ASV dolāru, ir aizsācis kapitāla tirgu un korporatīvo iepirkumu izmantošanu, lai mudinātu uzņēmumus atklāt informāciju par to ietekmi uz vidi, samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas un aizsargāt ūdens resursus un mežus. 2021. gadā vairāk nekā 14 000 organizāciju visā pasaulē, tostarp vairāk nekā 13 000 uzņēmumu, kuru vērtība pārsniedz 64 % no pasaules tirgus kapitalizācijas, un vairāk nekā 1100 pilsētu, valstu un reģionu, ir atklājušas informāciju, izmantojot CDP. Pilnībā saskaņots ar TCFD, CDP ir lielākā vides datubāze pasaulē, un CDP rezultāti tiek plaši izmantoti, lai informētu par investīciju un iepirkumu lēmumiem, kas vērsti uz bezoglekļa, ilgtspējīgu un noturīgu ekonomiku. CDP ir viens no zinātniski pamatotu mērķu iniciatīvas, koalīcijas We Mean Business Coalition, Investoru programmas un iniciatīvas Net Zero Asset Managers dibinātājiem. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet cdp.net vai sekojiet mums @CDP.

 

Avoti:

Konica Minolta pašlaik ir iekļauta globālajos ESG indeksos un ieņem augstu vietu ESG reitingos, kā norādīts zemāk.
 

FTSE4Good Index Series (UK) Included in the index consecutively since 2003
FTSE Blossom Japan Index (UK) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
Dow Jones Sustainability Index (USA) Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific): Included in the index consecutively since 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Included in the index consecutively since its establishment in 2018
S&P Global (USA)
(Four times as Gold and five times as Silver)
Corporate Knights (Canada) Ranked among the Global 100 Most Sustainable Corporations in the World (2011, 2019, 2020 and 2021)
ISS-oekom (Germany) Maintained the highest Prime Status since 2011
CDP (UK) Included on the Climate A List (2013, 2014, 2016, 2017, 2020 and 2021)